تابع ملــــف المأكولات المصري
إبداعات شرقية
عزيزى الزائر او العضو الكريم
الرجاء اضغط على تسجيل لتسجيلك السريع فى الموقع
او اضغط دخول اذا كنت مسجل قبل ذلك عضو فى المنتدى
مع خالص تحيات
ادارة المنتدى
الرئيسيةالرئيسية  مكتبة الصورمكتبة الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  


ابداعات شرقيه
    اسم الموضوع: حل الامتحان الثانى لغة عربية للثانوية العامة 2019تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 14:13 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: حل الامتحان الأول لغة عربية للثانوية العامة 2019تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 14:09 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: اختبر نفسك مع امتحان السودان 2019 لغة انجليزيةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 14:04 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: حل البوكليت الاول احياء ثانوية عامة 2019 الوزارةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:59 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: حل الامتحان الثانى فيزياء ثانوية 2019 تدريبات الوزارةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:51 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: اجابة بوكليت الانجليزي الثانى( لغة اولي) الثانوية2019 وتوزيع الدرجاتتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:44 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: مراجعة رائعة انجليزى للمرحلة الثانويةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:39 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: اختبر نفسك اجابة النموذج الاول جيولوجيا دليل التقويم 2019 ثانوية عامةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:33 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: اجابة دليل التقويم جيولوجيا الباب الثاني ثانوية عامة 2019(الامتحان الاول)تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:16 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: اجابات بوكليت الانجليزي ( لغة اولى) الثانوية العامة 2019 وتوزيع الدرجاتتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأحد 2 يونيو 2019 - 13:04 من طرفmr.ayman2000    اسم الموضوع: لياسة اسمنتية , لياسة بشكل حجري بالهفوف , 0561938550تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالجمعة 24 مايو 2019 - 2:23 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: بناء مشبات فخمة , صور مشبات , ديكورات مشبات , ديكورات تراثية , 0503250430تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالجمعة 26 أبريل 2019 - 23:27 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: غرف تراثية , مجالس تراث , مشب تراثي , ديكورات تراثية , 0503250430 تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأربعاء 10 أبريل 2019 - 0:07 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: ديكورات مشبات فخمة , مشبات مودرن ,مشبات حديثه , مشبات رخام ,مشبات طوب , مشبات تراثيةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالجمعة 4 يناير 2019 - 15:06 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: مشبات الرياض , مشبات رخام , ديكورات مشبات , مشبات نار , مدافي , صور مشبات , تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأربعاء 19 ديسمبر 2018 - 12:28 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: تنفيذ المشاريع والمخططات والمقاولات العمرانية في جدة مكة 0566649288 السكنية والتجاريةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالثلاثاء 18 ديسمبر 2018 - 17:36 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: تنفيذ المشاريع والمخططات والمقاولات العمرانية في جدة مكة 0566649288 السكنية والتجارية مقاول معماريتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالإثنين 17 ديسمبر 2018 - 19:52 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: مشبات الرياض , مشبات رخام , ديكورات مشبات , مشبات نار , مدافي , صور مشبات , تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالإثنين 17 ديسمبر 2018 - 13:16 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: مظلات و سواتر 2019 من غايه الافكار 0509913335 تركيب قرميدتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالإثنين 3 ديسمبر 2018 - 18:04 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: تركيب برجولات مظلات لكسان مظلات مدارس 0566649288تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالإثنين 3 ديسمبر 2018 - 17:47 من طرفrwan rwan    اسم الموضوع: اقوى شرح آلات كهربية ووقاية للدبلوم الثانوى الصناعى 2019تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأربعاء 28 نوفمبر 2018 - 21:10 من طرفحنان المصرى    اسم الموضوع: اقوى شرح لدرس كان واخواتها للصف السادس الابتدائى الترم الاول روعةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأربعاء 28 نوفمبر 2018 - 21:03 من طرفحنان المصرى    اسم الموضوع: 15 موقف محرج صدم الفنانين في مهرجان القاهرة السينمائي الدولي بالفيديوتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأربعاء 28 نوفمبر 2018 - 20:58 من طرفحنان المصرى    اسم الموضوع: شرح بالفيديو كيف تجمع 10الآف جنية فى أقصر مدة ممكنةتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالجمعة 23 نوفمبر 2018 - 23:24 من طرفadmin    اسم الموضوع: بالفيديو طريقة عمل الكيكة مع ضمان الطعم والشكل واللون كمانتابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالجمعة 23 نوفمبر 2018 - 23:19 من طرفadmin

شاطر | 
 

 تابع ملــــف المأكولات المصري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل
كاتب الموضوعرسالة
 
 كيداهم
 
{..كيداهم..}
عضو فعال
عضو فعال


انثى
المهنة : تابع ملــــف المأكولات المصري Unknow10
الهواية : تابع ملــــف المأكولات المصري Unknow11
المــــــزاج : تابع ملــــف المأكولات المصري 8110
البرج : الحمل
عدد المساهمات : 202
عدد نقاط المسابقة : 202
اقدمية العضو : 2
تاريخ التسجيل : 25/12/2011




مُساهمةموضوع: تابع ملــــف المأكولات المصري   تابع ملــــف المأكولات المصري I_icon_minitimeالأربعاء 28 ديسمبر 2011 - 1:36






القلقاس بالخضره


تكفي: 4 أشخاص.

المكونات والمقادير:
• 4 أكواب من مرق الدجاج.او اللحم مع التوابل الخاصه بالشوربه(( فلفل اسود هيل جوزه الطيب قرفه ورق لورا بصل طماطم ))
• ملعقة من عصير الليمون.
•2 ملعقة من سمن
• حزمة من السلق الأخضر .
• حزمة من الكزبرة .
• 8-10 فصوص من الثوم المقشر المدقوق
• كيلو جرام من القلقاس.


الطريقة :
1- قومي بتقشير القلقاس وتقطيعه في مكعبات صغيرة متساوية، ولكن لا تغسليه
وانما عند تقشيره يقشر على فوطه نظيفه ويمسح بها ويكون هذا بحذر حتى لايتسخ
منك عند تقشيره لان هذه الطريقه افضل بكثير من غسله لان الماء يجعله يتمخط
وما يصير زين.

2- قومي بتسخين المرق حتى الغليان ثم أضيفي إليه القلقاس وعصير الليمون ونصف كميه الثوم واتركيه لمدة 45 دقيقة، .لحد ما يستوى
3- قومي بتحمير السلق والكزبرة (،بعد غسلهم واخذ الاوراق منهم بدون العروق و
فرمهم فى مفرمه الثوم) فى السمن مع التقليب جيدا ثم يضاف الثوم المفروم
والكزبره اليابسه المطحونه عليهم ويقلبوا جيدا حتى يحمر الثوم ثم يصب على
القلقاس.

.
4- اتركي الكل يغلي لخمس دقائق وقدميه ساخنا مع الأرز .


**********

صياديه السمك او الجمبرى
المقادير

جمبرى او سمك هامور فيليه

فنجانين من الأرز المغسول و الملح و الفلفل والبهارات الخاصه بالسمك ورشه كركم

زيت

نصف كوب ماء و بصله كبيره مقطعه جوانح طماطمه صغيره مكعبات

التحضير

يقلى البصل فى الزيت حتى يغمق لونه ثم ثم يضاف إليها لملح و الماء و الفلفل و يترك ليغلى ثم يصفى

يضاف السمك او الجمبرى و يترك حتى ينضج ثم ينشل

تصفىا لشوربه و يترك جزء للحساء و جزء لعمل الأرز

نفلفل الأرز فى الزيت ثم نضيف الطماطم والشوربه و يترك لينضج


وبألف هنا

****************

صينيه السمك بالبطاطس

المقادير

كيلو سمك قاروص او بورى حلقات او هامور فيليه او سردين و رأس ثوم و كرفس

ملح و فلفل و شطه وبهارات سمك وكمون وكزبره و نصف كوب زيت

كيلو بطاطس و حلقات الطماطم وفلفل أخضر مقطع وفصوص ثوم

حلقات ليمون و بصل


التحضير

ينظف السمك و يقطع حلقات حسب نوع السمك

يدق الثوم مع الملح والكمون والكزبره و الفلفل

تفلب حلقات البطاطس بخلطه الثوم و الزيت فى صينيه

يشطف السمك و يتبل بجزء من خلطه الثوم

يوضع السمك فى الصينيه و يرص معه حلقات الطماطم والبطاطس وفصوص ثوم و البصل و الفلفل الأخضر و الليمون . يوضع فى الفرن حتى ينضج
وبالف هنا وعافيه

**************


طاجن الارز المعمر باللحم او الدجاج


المقادير

2 كوب من الارز المصرى

دجاج او لحم مسلوق ومقطع على حسب الرغبه

كوب مرق سلق اللحم اوالدجاج

كوب حليب سائل

ملح فلفل هيل لورا

زبده انكور

ملعقتان قشده او كريمه

ملعقتان صنوبر مقلى ولوز


طريقه التحضير

يدهن طاجن فخارى او بايركس بالزبد

ثم ترص الدجاج او اللحم فى قاع الصينيه ثم نضع الارز ونساويه

ثم تسقى بالمرق المخلوط بالحليب الى ان نغطى الارز فقط يعنى الارز يبقى باين

عندما يصل الى نصف النضج نضع باقى كميه المرق بس خلو بالكوا لا تكتر ليعجن على حسب ما يحتاج الارز بس

ثم ندهن سطح الارز بالقشده والزبد وندخله تانى الفرن ونتركه ليحمر من فوق

وبعدين يخرج من الفرن ويترك يبرد قليلا ثم يسلك من الجوانب ويقلب فى طبق كبير ويزين بالصنوبر واللوز
وبالف هنا


****************

طريقه تدميس الفول البيتى


المقادير
كوب فول مصرى (( نقوا الفول الكبير ويكون لونه فاتح مش بنى غامق ))
نصف كوب فول مقشور (( اللى هوا الفول المتقشر ومقسوم نصين مش عارفه بتشموه ايه )) احنا بنسميه مدشوش
ربع كوب عدس احمر مغسول ومصفى
ماء
نصف ليمونه

طريقه التحضير

يغسل الفول والفول المجروش جيدا وينقع لمده يوم كامل او لحد ما الفول ينفش

نصفى الفول المنقوع جيدا ونضعه فى دماسه فول ومعه العدس واليمون والماء

نتركه يغلى على النار وبعد الغليان ننقله على سخان كهربائى صغير وهادئى
الحراره ومغلف بورق فويل ونترك الفول الى ان ينضج جيدا والنضج على حسب رغبه
وذوق كل شخص

وهوا غالبا بياخد من 4 الى 5 ساعات


***********

فول اسكندرانى


المقادير

مقدار من الفول المدمس السابق او علبه فول مصفيه ومغسوله
طحينه بيضا
كمون وكزبره وملح وليمون وشطه حمره حسب الرغبه
بقدونس وطماطم وبصل اخضر مفرومين
زيت ذره او عباد الشمس

الطريقه

سخنى الفول جيدا
ضيفى كل المكونات وقلبى جيدا واهرسى الفول حسب الرغبه

وبالف هنا وعافيه

فول بالبيض
المقادير

مغرفه فول مدمس
ثلاث ملاعق زبده طبيعى انكور
بيضه
فلفل اخضر مكعبات
فلفل اسود وملح وكمون وكزبره

الطريقه
سيحى الزبده ضيفى الفلفل قلبى قليلا ثم ضيفى البيضه والفلفل الاسود انتظرى
دقيقه لحد ما تجمد قليلا ثم قلبى البيضه وبعدين ضيفى الفول والكمون
والكزبره والملح واهرسى الفول حسب الرغبه
وبالف هنا وعافيه

************


الحبشتكنــــــــــات

طريقه رقم 1المقادير

المقادير حسب عدد الافراد
مقدار من الفول الاسكندرانى (( سبق عمله ))

نصف كميه الفول مقالى شعبيه ماعدا الكوسه والباذنجان العروس (( هقولها بعدين ))

بيض مسلوق ومقطع حلقات بالقطاعه

طعميه مقليه دوائر ضغيره (( هشرحها بعدين ))

كميه من المخللات مقطعه صغير

خبز حبوب كامله مش شامى كل رغيف مقسم نصفين اذا كان حجمه صغير


طريقه التحضير

نخلط جميع المكونات على بعضها
( الفول الاسكندرانى على المقالى على المخلل على الطعميه على البيض )

ممكن يقدم فى طبق وممكن نعمل منه سندويتشات بحشو انصاف الخبز وعند التقديم تسخن السندويتشات فى الفرن او الميكروويف

وبالف هنا وعافيه

*************

طريقه اخرى لعمل الحبشتكنات

المقادير

مقدار من الفول بالطماطم رقم 1 ( انشاء الله هكتبها ))

مقدرار من المسقعه الشعبيه بدون لحم طبعا ( سبق وذكرتها فى موضوع الاكلات المصريه )

بيض مسلوق ومقطع حلقات

التحضير

نخلط على المقادير وبالف هنا
__
________________

{.... توقيع كيداهم ....}
 

تابع ملــــف المأكولات المصري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
إبداعات شرقية :: 
ادم وحواء والاسرة
 :: اقسام الاسرة :: المطبخ
-


جميع الحقوق محفوظه لمنتديات ابداعات شرقية ©abda3tsharkia.comتصميم وتطوير ابن الاسلام منتديات احلى ستايل alt=الرئيسيه | التسجيل |مراسلة الادارة |احصائيات | الاعلى